krf karta blogg

Kristna Fredsrörelsen är en folkrörelse som arbetar för fred och rättvisa. Vårt uppdrag är att verka för en värld fri från våld, oavsett om det sker i form av krig, förtryck eller orättvisor.

Vi tror att fred är vägen till fred. Därför arbetar vi med ickevåld som ledstjärna. Men ickevåld är mycket mer än bara en metod, det är också vårt mål, vår identitet och vision. Ett vanligt sätt att uttrycka innebörden av ickevåld är ”att skapa fred med fredliga medel”; en verklig fred, byggd på rättvisa och mänskliga rättigheter.

Fred är mer än frånvaro av våld, därför arbetar Kristna Fredsrörelsen inte bara för allmän nedrustning, utan även med skydd av människorättsförsvarare och utbildningar i ickevåld.

Kristna Fredsrörelsen skickar fredsobservatörer till konfliktdrabbade områden i Colombia, Guatemala och delstaten Chiapas i Mexiko. Syftet är att skydda civilbefolkningen och ge utrymme för människor att arbeta för fred och mänskliga rättigheter. Metoden kallas ”preventiv närvaro” och handlar om att förebygga våld. Du kan läsa om deras vardag här och de människorättsförsvarare som får stöd från Kristna Fredsrörelsen här på bloggen. Klicka på det land du är intresserad av i toppmenyn!

Läs mer om vårt arbete och hur du kan engagera dig på krf.se

Bild: Aktion i Uppsala mot svensk vapenexport, 2012.

Twitter

Facebook
 
BLI MEDLEM

Var förändringen du själv vill se. Bli medlem i Kristna Fredsrörelsen.

VIDARE
GE EN GÅVA

Stå upp för fred och mänskliga rättigheter. Ge en gåva till Kristna Fredsrörelsen.

VIDARE

AKTION

Agera mot människorättsbrott. Gå med i vårt aktionsnätverk.

VIDARE
SKYDDSÄNGEL

Bidra till arbetet för fred och mänskliga rättigheter. Ge bort en skyddsängel.

VIDARE